fbpx

Chinese Dry Needling

Dry Needling

Wat is Chinese Dry Needling:

Chinese Dry Needling is geen acupunctuur maar tijdens de Chinese Dry Needling behandeling wordt er wel acupunctuur gebruikt. Dit om de energie beter door het lichaam te laten stromen, wat de resultaten van de behandeling aanzienlijk verbeterd.
Bij Dry Needling prikken we met een dunne naald in een triggerpoint. Met de naald maken we een op-en-neergaande beweging om zo een twitch (reactie) uit te lokken. Deze twitch stimuleert via het zenuwstelsel het zelf genezend vermogen van het lichaam. Bij Dry Needling worden er geen vloeistoffen ingespoten. Het gaat zuiver om het aan prikken van het triggerpoint om zo een reactie uit te lokken.

Wat is een triggerpoint?

Een spierknoop of een lokale verkramping in de spieren als een gevolg van een gebrek aan zuurstof en doorbloeding. Een triggerpoint zorgt ervoor dat in de spier een strakke band ontstaat. Het triggerpoint is het meest pijnlijke punt in deze strakke band. Hierdoor functioneert de spier minder goed en verkrampt plaatselijk. Behalve pijn kunnen er ook bewegingsbeperkingen, stijfheid, krachtverlies, zwakte en bijvoorbeeld een mindere concentratie ontstaan. Deze verkramping verdwijnt wanneer de spiervezels samentrekken. Dit gebeurt door het prikken met een naald in het triggerpoint. Hierdoor wordt een twitch opgewekt en ontspant de spier zich direct. De spierstofwisseling herstelt daardoor en de pijn, veroorzaakt door het triggerpoint, verdwijnt. Het resultaat van Dry Needling is vaak een snelle en directe pijnvermindering en een verbeterde bewegingsvrijheid van de betrokken spieren en gewrichten.

Hoe kunnen triggerpoints ontstaan?

  • Acuut, bijvoorbeeld door een verkeerde beweging of ongeluk.
  • Chronisch, door een langdurig verkeerde houding.
  • Langdurige overbelasting van bijvoorbeeld arm, schouder en/of nek bij computergebruik (RSI, CANS).
  • Overbelasting of blessures bij sporters.
  • Beschadiging van weefsel zoals bij een meniscus-letsel of een hernia.
  • Langdurige afwezigheid van beweging, bijvoorbeeld door gips.
  • Psychologische factoren zoals stress en depressie.
  • Voetafwijking of verschillen in beenlengte, bijvoorbeeld ontstaan na een botbreuk of operatie.
  • Slaaptekort.
  • Te strakke kleding of het verkeerd dragen van bijvoorbeeld een rugzak.

Alle pijnklachten waarbij triggerpoints (mede) de oorzaak zijn, kunnen behandeld worden met Dry Needling:

Triggerpoints kunnen hoofdpijnen, pijn in de nek en kaak, pijn in de onderrug, een tennisarm en andere klachten geven. Ze kunnen de oorzaak zijn van pijn in gewrichten, zoals de schouder, pols, heup, knie en enkel, die vaak worden aangezien voor artritis, tendinitis, sinusitis, artrose en gevoelloosheid in handen en voeten. Zelfs fibromyalgie kan zijn oorsprong hebben in triggerpoints.

Heb je nog vragen over Chinese Dry Needling of wil je een afspraak maken? Neem doormiddel van het onderstaande formulier contact met ons op en we helpen je graag verder!

Wil je meer weten wat voor massages we nog meer hebben? Klik hier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees meer blogberichten

AMPED Post-Workout
Sporten

Super voor na het sporten

AMPED Post-Workout Houden pijnlijke spieren je weg van je volgende training? Sla nooit meer een sessie over met AMPED Post-Workout, ontworpen om spierherstel te stimuleren

Guasha
Massage

Guasha massage

Guasha vormt een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde en is gericht op het verwijderen van blokkades in het lichaam.Deze blokkades worden veroorzaakt door afvalstoffen

Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan.

In het eerste kennismakingsgesprek bekijken we of Slim Vitaal Coaching jou verder kan helpen. Een traject van Slim Vitaal coaching kan meerdere voordelen opleveren zoals:

Schrijf je nu in!

Schrijf je in via het formulier, wij zullen contact met je opnemen om een gesprek in te plannen.