fbpx

FAQ over Bodytec EMS.

Trainen met Miha Bodytec is gebaseerd op het EMS principe, het elektronisch stimuleren van alle belangrijke spiergroepen. Een methode die al tientallen jaren wereldwijd wordt ingezet bij het behalen van trainingsdoelstellingen. Ook de producent van Miha Bodytec heeft jarenlange ervaring op het gebied van EMS training. Deze kennis delen zij graag met u.
Staat uw vraag er niet bij of wilt u aanvullende informatie? Neem dan contact met ons op, wij staan u graag te woord.

Met een Bodytec training wordt sneller resultaat behaald dan bij traditionele trainingsvormen. Zo worden alle grote spiergroepen van het lichaam tegelijkertijd aangespannen. Er worden bijna twee keer zoveel spiervezels geactiveerd als bij een conventionele training. Bovendien activeert Bodytec, in tegenstelling tot de meeste andere EMS apparatuur, de grote spiergroepen bipolair. De agonist en antagonist van de spieren worden tegelijkertijd gestimuleerd. Er wordt dus niet plaatselijk gestimuleerd en de mate van stimulatie kan per spiergroep en over de tijd geleidelijk worden opgevoerd. Daarnaast worden ook de dieper liggende spierweefsels geactiveerd.

Een afspraak duurt ongeveer 30 minuten, waarvan 20 minuten effectief getraind wordt. De rest van de tijd is om de speciale onderkleding en het elektrodenvest aan en uit te trekken. Kennismakingsafspraken duren over het algemeen langer in verband met de uitleg en het afstellen van de apparatuur.

De effecten van een training met de Miha Bodytec zijn vrijwel direct te ervaren. Tijdens en na de sessie door het “happy hormoon” effect. Direct na de eerste training zult u het voldane gevoel hebben alsof u meerdere uren in de sportschool doorgebracht hebt. Na enkele sessies zullen al de eerste “meetbare” effecten optreden zoals een verhoogd energielevel, meer spierkracht, huidverbetering en vermindering van gewrichtspijntjes. Het figuur correctieve effect, vermindering vetpercentage, door een verhoogde “suiker” verbranding zal gelijkmatig zichtbaar worden. Uiteraard dient wel de inname van suiker gelijk te blijven of bij voorkeur worden verlaagd.

De hartslag stijgt gedurende de training nauwelijks, wanneer de training wordt afgestemd op de belastbaarheid van het lichaam. Maar het kan uiteraard wel. Afhankelijk van het gekozen niveau en intensiteit van de training kan na de training een wat hogere spierspanning of lichte spierpijn gevoeld worden.

Bij een gemiddelde training hoeft het hart- en longsysteem niet veel harder te werken dan in rust. De activiteit vind met name plaats op spierniveau. Hierdoor hoeft er ook geen of nauwelijks warmte afgevoerd te worden door middel van zweten. Door de oefeningen intensiever te maken kan dit effect wel bereikt worden. Onderzoek heeft echter aangetoond dat het niet noodzakelijk is om toch cardio vasculaire vooruitgang te boeken.

Voor elke Bodytec sessie moet je lichaam voldoende energie hebben en goed gehydrateerd zijn. De laatste grote maaltijd dient ten minste twee uur van tevoren genuttigd te zijn. Mocht dit niet het geval zijn, dan is een extra energie aanvulling voor de trainingssessie in de vorm van een energie bar of bijvoorbeeld een stuk fruit aan te raden. Zorg te allen tijde dat je voor, tijdens en na de training genoeg drinkt, in de vorm van water of Isotone sportdrank.

Tijdens een Bodytectraining wordt speciale Bodytec onderkleding gedragen; deze is speciaal ontwikkeld voor trainen met EMS. Indien gewenst sportschoenen, maar wanneer de vloer voldoende grip geeft, zijn sokken ook mogelijk.

Wij adviseren om de algemene standaard leeftijdgrens voor fitnesstraining van 16 jaar aan te houden. Doordat er geen beperkingen zijn aan de oefeningen die uitgevoerd kunnen worden, is bodytec geschikt voor ieder niveau en tot op hoge leeftijd.

Sportschoenen, handdoek, bidon en veel zin om te sporten!

EMS training met de Miha bodytec werkt met een impuls intensiteit binnen het micro-Ampere (mA) bereik. Deze intensiteit is volledig veilig voor het menselijk lichaam. Er zijn echter een aantal aandoeningen en omstandigheden waarbij het trainen met de miha bodytec wordt afgeraden of alleen is toegestaan na goedkeuring van een arts of behandelaar. Wanneer u restricties heeft gekregen van bijvoorbeeld een huisarts of specialist aangaande inspanning, vragen wij om dit altijd van tevoren te melden.

Aandachtspunten voor trainen met Bodytec

Bodytec is veilig en wordt door tienduizenden mensen wereldwijd gebruikt. Toch is het belangrijk dat u, net als bij iedere andere trainingsvorm, bewust omgaat met de effecten die trainen op het menselijk lichaam hebben.  Een EMS-training met de Bodytec werkt met een impulsintensiteit binnen het micro-Ampere (mA) bereik. Deze intensiteit is volledig veilig voor het menselijk lichaam. Er zijn echter een aantal aandoeningen en omstandigheden waarbij het trainen met de Bodytec wordt afgeraden of alleen is toegestaan na goedkeuring van een arts of behandelaar.

Medicatie wordt voorgeschreven in het geval van een aandoening. Controleer daarom altijd eerst de contra-indicatielijst. Indien er restricties zijn aangaande inspanning dient de behandelend arts of specialist om toestemming gevraagd te worden.

De resultaten van een bodytec training op chronische lage rugklachten zijn wetenschappelijk onderzocht en zeer positief gebleken. Een juiste begeleiding is echter essentieel evenals een goede diagnose aangezien er vele oorzaken zijn van rugklachten. Bij twijfel raden wij aan de behandelend arts of specialist om advies te vragen.

Personen met de onderstaande indicaties raden wij aan om, voordat er gebruik wordt gemaakt van Bodytec, de behandelende arts of specialist om toestemming te vragen:

 • Tumoren
 • Hartproblemen
 • Tuberculose
 • Vaataandoeningen
 • Bloedingen, aanleg tot bloedingen (hemophilia)
 • Neurologische aandoeningen
 • Huid intolerantie
 • Diabetes mellitus
 • Epilepsie
 • Rug hernia of liesbreuk

Indien u zich herkent in onderstaande situatie(s) dan raden wij af te trainen met Bodytec.

 • Zwangerschap
 • Dragen van een pacemaker
 • Ontstekingen (bacterieel of viraal)

Herstel is minstens zo belangrijk als training. Vermijd daarom overbelasting. Bodytec is een intensieve trainingsvorm en dient als zodanig ingepast te worden in een (bestaand) trainingsschema. Wij raden in ieder geval het volgende aan:

 • Train niet met Bodytec wanneer er gisteren en/of vandaag getraind is met maximale of een grote fysieke belasting.
 • Wij raden af om de dag na Bodytec training de getrainde spiergroepen nogmaals (intensief) fysiek te belasten.

Meer informatie of afspraak maken?

Vul het onderstaande formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Wilt u de laatste nieuwtjes en aanbiedingen ontvangen? Schrijf u dan gelijk in voor onze nieuwsbrief.