fbpx

Slim Vitaal Massage

Regelmatig laten masseren geeft meerdere voordelen voor het lichaam zoals verbetering van het immuunsysteem, meer energie en je voelt je fitter.

Bij Slim Vitaal Coaching bieden we de volgende massages aan:

Ontspanningsmassage
Sportmassage
Cupping
Chinese Dry Needling
Chinese Hoofd-Nek & Schouder massage
Guasha massage
Chinese Bone Setting
Stoelmassage
Cellulite massage

Ontspanningsmassage

Dagelijks bouwt iedereen veel spanningen op in lichaam en geest. Deze spanningen kunnen op den duur tot lichamelijke en geestelijke klachten leiden. Een klassieke ontspanningsmassage met de basis massagetechnieken is hiervoor een ideale preventieve behandeling. Ontspanning behoort tot onze essentiële levensbehoeften om gezond en gelukkig door het leven te gaan.

Top

Sportmassage

Een sportmassage is een massage die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Met een sportmassage zorg je ervoor dat afvalstoffen in je spieren sneller worden afgevoerd. Daarmee bevorder je het herstel van je spieren en lichaam.

Top

Cupping

Cupping heeft een diepgaande en krachtige werking met als hoofddoelen: het wegvoeren van verstorende energieën, het wegvoeren van gifstoffen en afvalstoffen uit het lichaam en het oplossen van verklevingen in het bindweefsel. Dit maakt dat cupping bij uitstek geschikt is voor het verzachten of voorkomen van klachten als: pijnlijke spieren, rugklachten, schouderklachten, spijsverteringsproblemen, … Voor een nog gerichtere en efficiëntere werking kunnen er bij cupping ook allerlei heilzame kruidenoliën worden gebruikt.

Top

Dry Needling

Chinese Dry Needling

Chinese Dry Needling is geen acupunctuur maar tijdens de Chinese Dry Needling behandeling wordt er wel acupunctuur gebruikt. Dit om de energie beter door het lichaam te laten stromen, wat de resultaten van de behandeling aanzienlijk verbeterd.
Bij Dry Needling prikken we met een dunne naald in een triggerpoint. Met de naald maken we een op-en-neergaande beweging om zo een twitch (reactie) uit te lokken. Deze twitch stimuleert via het zenuwstelsel het zelf genezend vermogen van het lichaam. Bij Dry Needling worden er geen vloeistoffen ingespoten. Het gaat zuiver om het aan prikken van het triggerpoint om zo een reactie uit te lokken.

Wat is een triggerpoint?
Een spierknoop of een lokale verkramping in de spieren als een gevolg van een gebrek aan zuurstof en doorbloeding. Een triggerpoint zorgt ervoor dat in de spier een strakke band ontstaat. Het triggerpoint is het meest pijnlijke punt in deze strakke band. Hierdoor functioneert de spier minder goed en verkrampt plaatselijk. Behalve pijn kunnen er ook bewegingsbeperkingen, stijfheid, krachtverlies, zwakte en bijvoorbeeld een mindere concentratie ontstaan. Deze verkramping verdwijnt wanneer de spiervezels samentrekken. Dit gebeurt door het prikken met een naald in het triggerpoint. Hierdoor wordt een twitch opgewekt en ontspant de spier zich direct. De spierstofwisseling herstelt daardoor en de pijn, veroorzaakt door het triggerpoint, verdwijnt. Het resultaat van Dry Needling is vaak een snelle en directe pijnvermindering en een verbeterde bewegingsvrijheid van de betrokken spieren en gewrichten.

Hoe kunnen triggerpoints ontstaan?

 • Acuut, bijvoorbeeld door een verkeerde beweging of ongeluk.
 • Chronisch, door een langdurig verkeerde houding.
 • Langdurige overbelasting van bijvoorbeeld arm, schouder en/of nek bij computergebruik (RSI, CANS).
 • Overbelasting of blessures bij sporters.
 • Beschadiging van weefsel zoals bij een meniscus-letsel of een hernia.
 • Langdurige afwezigheid van beweging, bijvoorbeeld door gips.
 • Psychologische factoren zoals stress en depressie.
 • Voetafwijking of verschillen in beenlengte, bijvoorbeeld ontstaan na een botbreuk of operatie.
 • Slaaptekort.
 • Te strakke kleding of het verkeerd dragen van bijvoorbeeld een rugzak.

Alle pijnklachten waarbij triggerpoints (mede) de oorzaak zijn, kunnen behandeld worden met Dry Needling. Denk hierbij aan:

 • Pijnlijke/stijve spieren en gewrichten (bijvoorbeeld bij schouder-, knie- en heupklachten).
 • Aandoeningen van de wervelkolom (lage rug, nek).
 • Aandoeningen aan de arm, zoals een tennis-/golfersarm.
 • Hoofdpijnklachten.

Top

Chinese Hoofd-Nek & Schouder massage

De Chinese Hoofd-Nek & Schoudermassage is een onderdeel van de Tuina. (De traditionele massage.) en omvat ook acupressuur technieken. Acupressuur- of drukpuntmassage is een variant van acupunctuur, maar er worden geen naalden gebruikt. Er wordt dus gewerkt op het manueel stimuleren van de acupunctuurpunten. Deze punten bevinden zich op de meridianen. Meridianen zijn een soort kanalen waardoor de levensenergie (Qi) in ons lichaam stroomt. Elke meridiaan staat in verbinding met een orgaan. Doordat we deze punten en meridianen gaan activeren worden blokkades opgeheven. Zo kan de levensenergie als een constante stroom door het lichaam en naar de organen vloeien. Dit zorgt voor een energetische harmonie welke bijdraagt aan een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid. De Chinese hoofd-, nek- en schoudermassage zorgt voor ontspanning en biedt verlichting bij diverse klachten zoals hoofdpijn, nekstijfheid, duizeligheid, neusverstopping, verkoudheid, schouderpijn.

Top

Guasha massage

Guasha vormt een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde en is gericht op het verwijderen van blokkades in het lichaam. Deze blokkades worden veroorzaakt door afvalstoffen en toxines. Guasha is een schraaptechniek welke wordt uitgevoerd met een gepolijste jadesteen en de huid wordt ingesmeerd met een speciale olie. Guasha werkt in op de huid, spieren, zenuwen, meridianen en acupunctuurpunten en heeft daardoor effect op het hele lichaam. Onder andere zeer geschikt voor de behandeling van: Hoofdpijn, nekklachten, schouderklachten, tennisarm, gewrichtspijn, rugpijn, ischias, kuitkrampen, reumatische pijn, RSI klachten, spijsverteringsklachten en slaapklachten.

Top

Chinese Bone Setting

Chinese bone setting is een manuele therapievorm waarbij we met ademhaling en een lichte tot medium druk de botten, wervels en gewrichten in het lichaam corrigeren. Of met andere woorden, de sub-luxatie (zenuwblokkade, beknelling), scheefstand of instabiliteit van gewrichten of botten. Wervels in de wervelkolom of gewrichten staan niet meer in hun ideale positie, waardoor er bewegingsbeperkingen (fixatie) en pijn kan ontstaan. Dit creëert drukpunten op het ruggenmerg of de zenuwen, waardoor het lichaam niet meer goed kan functioneren. Door het corrigeren of ‘manipuleren’ van gewrichten, wervels of botten kan dit opgelost worden.

Top

Stoelmassage

Het hoge tempo waarin de mensen tegenwoordig leven zorgt voor steeds meer spanningen, overal in het lichaam. Bovendien werken veel mensen steeds meer en langdurig in dezelfde houding. Dit leidt dan steevast tot spanning en stijfheid in de spieren, veelal in de nek en schouders. Dit kost veel energie en kan op den duur doorbloedingsstoringen, vermoeidheid en pijn veroorzaken. Doordat stoelmassage ontspant en tegelijkertijd de bloedcirculatie bevordert, is het een effectief middel om deze verschijnselen en bijkomende stress-symptomen te bestrijden. Het directe resultaat is dat je ontspannen, opgefrist en alerter bent. Dit gevoel houdt een paar dagen aan.

Top

Cellulite massage

Cellulite massage, ook wel bekend als Sveltessa of lypossage, is een figuur corrigerende manuele massage voor de vermindering van cellulite en vetophoping. Een bijzondere massagevorm die ondersteunt bij figuurverbetering zonder medisch in te grijpen. De stevige en diepe massagetechnieken zorgen voor omvangvermindering in centimeters en een gezondere, mooiere huid.  Ook helpt de Cellulite massage het lichaam te reinigen van gifstoffen en opgehoopt vocht. Na deze massage zal je jezelf energieker gaan voelen. De intensiteit van deze vorm van massage vergt veel van het lichaam, daarom is het raadzaam om per behandeling een bepaalde zone te behandelen. De verschillende zones zijn: Bovenbenen, voor/achter, Kuiten, Billen, Buik, Rug hoog/laag, Maag, Bovenarmen en Heupen. Voor een optimaal effect worden de massages 2 keer per week gegeven. Alleen kiezen we ervoor om de eerste massage en tweede massage met een tussenpauze van een week te geven om te kijken hoe de huid op de behandeling reageert. Het volledige pakket bestaat uit 10 behandelingen. In overleg kan dit uiteraard worden verlengd. Na de 10 behandelingen kunt u ook kiezen voor onderhoudsmassages. Ook kunt u de behandeling combineren met een ontspanningsmassage tijdens het intrekken van de pakking. De massage wordt afgesloten met een pakking van body contour gel, afgedekt met folie. Met een samenstelling van zeewier extracten en olie, heeft deze gel een optimaal afbreek effect op de onderhuidse vetcellen. Ook de afvoer van afvalstoffen zal extra gestimuleerd worden.

Top

Meer informatie of een afspraak maken?

Vul het onderstaande formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Top